Ολυμπος Κάρπαθος
Olympos village in Karpathos island
Olympos is built on the slopes of steep mountains with one side of the village overlooking the Aegean sea offering amazing view to the usually rough seas around Karpathos. Η Όλυμπος στη Κάρπαθο
Το ορεινό και παραδοσιακό χωριό Όλυμπος με την άγρια νησιωτική ομορφιά είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγος για να επισκεφτείτε την μακρινή αλλά πανέμορφη Κάρπαθο

Διαμονή στην Όλυμπο| Φωτογραφίες απο την Όλυμπο

Όλυμπος Καρπάθου

Απομονωμένη από την υπόλοιπη Κάρπαθο (φωτογραφίες απο παραλίες και χωριά στην υπόλοιπη Κάρπαθοστα περισσότερα χρόνια της ιστορίας της, 5 περίπου αιώνων, η Όλυμπος έχει διατηρήσει ανέπαφα τα περισσότερα χαρακτηριστικά της, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τις πρώτες στιγμές της επίσκεψης σε αυτό το μοναδικό ορεινό αλλά νησιωτικό χωριό της Ελλάδας. Οι περισσότερες γυναίκες φορούν ακόμα τις παραδοσιακές φορεσιές ενώ μπορεί να ακούσετε κάποιους από τους κατοίκους να μιλούν την τοπική διάλεκτο που περιέχει αρκετά δωρικά στοιχεία.

Όλυμπος-Καρπάθου-Κάρπαθος
Η πανέμορφη Όλυμπος από την δυτική πλευρά

Το τοπίο της Ολύμπου είναι μοναδικό καθώς είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές ψηλών βουνών με τη μία πλευρά του χωριού να προσφέρει εκπληκτική θέα στο Αιγαίο και την άλλη να κοιτάει προς το ορεινό ανάγλυφο της Καρπάθος.

Πρόσβαση στην Όλυμπο Καρπάθου

Η πρόσβαση στην Όλυμπο γίνεται είτε μεσω του δεύτερου λιμανιού του νησιού, το Διαφάνι (άσφαλτος), είτε με τουριστικά καΐκια από τα Πηγάδια (πρωτεύουσα του νησιού) με κόστος 20-25 περίπου ευρώ, είτε ενοικιάζοντας τζιπ πάλι από τα Πηγάδια. Εγώ νοίκιασα, αρχές Μαΐου, ένα Suzuki Jimny με 40 ευρώ συν άλλα 15 για την βενζίνη. Η διαδρομή μετά τα Σπόα είναι χωματόδρομος που σε κάποια σημεία είναι λίγο δύσκολος καθώς συνεχίζονται οι εργασίες από τις μπουλντόζες και στα σημεία αυτά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς ο δρόμος είναι στενός ενώ απο κάτω συνήθως είναι γκρεμός. Η διαδρομή πάντως είναι ενδεικτική του ορεινού ανάγλυφου της Καρπάθου και η ενοικίαση του αυτοκινήτου ενδείκνυται καθώς σας επιτρέπει να κάτσετε όσες ώρες επιθυμείτε στο πανέμορφο αυτό χωριό της Καρπάθος. Η πιο πάνω διαδρομή έγινε τον Μάιο του 2010 οπότε μπορεί κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει, ελπίζουμε προς το καλύτερο, εξαιτίας των έργων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Μαρίνα Λεντάκη και την οικογένεια της για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου έδωσαν κατά την παραμονή μου στην Όλυμπο.

Κείμενα/φωτογραφίες: Γιάννης Τσουρατζής

Φωτογραφίες από την Όλυμπο Καρπάθου

[nggallery id=10]

Χάρτης Καρπάθου με τα σημεία απο τις φωτογραφίες

Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα από την υπόλοιπη Κάρπαθο με τις υπέροχες παραλίες και τα παραθαλάσσια χωριά.

Get Directions

 

1
Πείτε μας τη γνώμη σας ή αφήστε κάποιο σχόλιο / Leave your comment

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
sggdfdg Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
sggdfdg
Guest

dfgdfgdfgdfgdgdf df df dfg dfg df