31.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζήρεια και Τρίκαλα Κορινθίας

Οδηγίες Πρόσβασης

Η πρόσβαση στα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ιδιαίτερα εύκολη. Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι και τον χώρο στάθμευσης πάνω στο οροπέδιο της Ζήρειας, στο πάρκινγκ για το μικρή πίστα του σκι, είναι μόλις 155 χιλιόμετρα περίπου. Από Αθήνα ακολουθείτε πορεία προς Πάτρα και στο ύψος του Ξυλόκαστρου βγαίνετε από την εθνική οδό με κατεύθυνση τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Από το Ξυλόκαστρο μέχρι την συνοικία των Κάτω Τρικάλων είναι περίπου 25 χλμ ανηφορικής αλλά άνετης διαδρομής ενώ από εκεί μέχρι και το μικρό οροπέδιο της Ζήρειας είναι περίπου 10 χιλιόμετρα μόλις.

athina-trikala-korinthias
Η διαδρομή Αθήνα-Ζήρεια

 

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα ορεινής Κορινθίας αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τη Κάτω, τη Μέση και την Άνω. Το χωριό είναι απλωμένο σε πλαγιά της Ζήρειας και εκεί θα βρείτε πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφέ.

trikala-korintias
Λεπτομέρεια από τα Τρίκαλα Κορινθίας

Τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχτεί σε δημοφιλή προορισμό και λόγω της μικρής απόστασης από την Αθήνα και φυσικά εξαιτίας της ομορφιάς του τοπίο που προσφέρουν οι πλαγιές του ορεινού όγκου της Ζήρειας και ακόμα περισσότερο η ανάβαση στο οροπέδιο και τις επιβλητικές κορυφές του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Πελοποννήσου μετά τον Ταύγετο φυσικά αλλά πάνω από τον Χελμό της Αχαΐας, του χιονοδρομικού κέντρου και των Καλαβρύτων.

Ζήρεια ή Κυλλήνη

Η Ζήρεια μας κέρδισε απο την πρώτη μας κιόλας επίσκεψη πριν από ακριβώς δέκα χρόνια. Ανεβαίνοντας απο τα Τρίκαλα Κορινθίας, αν δεν έχεις πάρει μία γεύση από φωτογραφίες, πραγματικά εντυπωσιάζεσαι όταν φτάνεις στο οροπέδιο και αντικρίζεις τις χιονισμένες και απότομες πλαγιές του όρους Κυλλήνη. Είναι έτσι “φτιαγμένο” το ορεινό αυτό τοπίο που πρωτοτυπεί με την αμεσότητα που επιδεικνύει την άγρια ομορφιά των Ελληνικών ορεινών περιοχών στον επισκέπτη του. Επιπλέον, η πολύ μικρή φυσική λιμνούλα Δασίου προσφέρεται για μερικές άνετες περιμετρικές βόλτες ανάμεσα από πανύψηλα δέντρα, χιονισμένα βουνοκορφές που φαίνονται τόσο κοντά στο βλέμμα μας και ήχους ενός βουνού που ξέρει ακόμα και μέχρι σήμερα να κρύβει πολύ καλά τα μυστικά του.

zireia-kyllini-korinthia
H κορυφή της Ζήρειας χιονισμένη και μερικώς σκεπασμένη από τα σύννεφα σε ένα παγωμένο αλλά πανέμορφο τοπίο της ορεινής Κορινθίας.

Για τους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες το φαράγγι της Φλαμπουρίτσας , ανάμεσα στη μικρή και μεγάλη Ζήρεια, είναι ότι καλύτερο κατά την επίσκεψη τους στην περιοχή αρκεί βέβαια να διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία για τέτοιου είδους δραστηριότητες ιδιαίτερα τον χειμώνα οπου ο καιρός στο όρος Κυλλήνη δεν αστειεύεται καθόλου και μπορεί να γίνει επικίνδυνος αν δεν έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στο τέρμα του δρόμο και στα αριστερά του οροπεδίου καφετέρια αλλά και αναβατήρας σε μία λίγο απότομη αλλά μικρή πλαγιά του βουνού για όσους θέλουν να κάνουν σκι.

Διαμονή και ξενοδοχεία στα Τρίκαλα Κορινθίας

Για ξενοδοχεία και δωμάτια στα Τρίκαλα Κορινθίας επισκεφτείτε την αντίστοιχη σελίδα του booking.com για:

Snowcam από τη Ζήρεια


snow cam από τη Ζήρεια

Φωτογραφίες από τα Τρίκαλα Κορινθίας και τη Ζήρεια (όρος Κυλλήνη)

Χάρτης Περιοχής Τρικάλων Κορινθίας και Ζήρειας

πατήστε τα κόκκινα σύμβολα για πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης.

Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Ανανεώθηκαν πρόσφατα

Δείτε τη μαγευτική παραλία από το νέο σποτ του ΕΟΤ για το 2020, που βρίσκεται 2 ώρες από την Αθήνα και έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Παραλίες στη νότια Εύβοια για όλα τα γούστα. Στα ρηχά και πιο ήσυχα νερά του νότιου Ευβοϊκού ή στις συνήθως ταραγμένες αλλά μαγευτικές παραλίες του Αιγαίου;
Θηρασιά, περάστε απέναντι και ταξιδέψτε στον χρόνο Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση πως ήταν η Σαντορίνη πριν από αρκετές δεκαετίες δεν χρειάζεται να ανατρέξετε...