Πάπιγκο και Μικρό Πάπιγκο στα Ζαγοροχώρια

Κατηγοριοποιημένα ως Άνοιξη, ΗΠΕΙΡΟΣ, Φθινόπωρο
Μεγάλο Πάπιγκο, Ζαγοροχώρια

Οι παραδοσιακοί οικισμοί του Πάπιγκου και του Μικρού Πάπιγκου στο Δυτικό Ζαγόρι είναι δύο από τους πιο όμορφους και πιο τουριστικούς προορισμούς σε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή της Ηπείρου.

Όποια εποχή και αν επισκεφτείτε το Πάπιγκο θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από το άγριο φυσικό τοπίο και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την χρήση της πέτρας από τους ξακουστούς μαστόρους του Ζαγορίου. Περπατήστε στα στενά πέτρινα καλντερίμια και απολαύστε τις μυρωδιές και τη θέα στο σπάνιο φυσικό τοπίο.

Το γραφικό Μεγάλο Πάπιγκο πνιγμένο στο πράσινο.
Το γραφικό Μεγάλο Πάπιγκο πνιγμένο στο πράσινο.

Φωτογραφίες από το Πάπιγκο | Διαμονή στο Πάπιγκο | Χάρτης Πάπιγκου

Πρόσβαση στο Πάπιγκο

Για να φτάσετε στο Πάπιγκο θα πρέπει να διανύσετε 63 χλμ από τα Ιωάννινα, 345 χλμ περίπου από την Θεσσαλονίκη μέσω Εγνατίας οδού και 485 χλμ από την Αθήνα περνώντας από την γέφυρα Ρίου Αντίρριου. Φτάνοντας στο Πάπιγκο παρκάρετε το αυτοκίνητο σας στον πρώτο χώρο στάθμευσης και ξεκινήστε την περιπλάνηση σας στο χωριό.

Μικρό Παπιγκο και Αστράκα
Η εντυπωσιακή θέα προς το Μικρό Πάπιγκο και τους επιβλητικούς πύργους της Αστράκας!

Η θέα προς τον ορεινό όγκο της Τύμφης θα σας κόψει κυριολεκτικά την ανάσα. Οι θεόρατοι βράχοι, γνωστοί ως Πύργοι ΑστράκαςΑστράκα είναι μία από τις κορυφές της Τύμφης) στέκονται σαν γίγαντες πάνω από τους δύο οικισμούς και ειδικά πάνω από το Μικρό Πάπιγκο (βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων) του οποίου τα σπίτια μοιάζουν με μικρές γκρι κουκκίδες μέσα στο μοναδικό αυτό τοπίο.

Από το Μικρό Πάπιγκο ξεκινάει και το περίφημο μονοπάτι (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση για όσους θελήσουν να το διασχίσουν) που οδηγεί στο καταφύγιο της Αστράκας, στο οποίο θα φτάσετε μετά από 3 ώρες περίπου (http://www.astrakarefuge.com), αλλά και σε μία αλπική λίμνη, την ξακουστή Δρακόλιμνη.

Διαμονή στο Πάπιγκο

Στους δύο παραδοσιακούς οικισμούς θα βρείτε δωμάτια και προτάσεις διαμονής για όλα σχεδόν τα βαλάντια. Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε τα σχόλια άλλων επισκεπτών μέσα απο την σελίδα με τις διαθέσιμες επιλογές για την διαμονή σας στο Πάπιγκο.

Booking.com

Στη πλατεία του Μικρού Πάπιγκου με τον μεγάλο πλάτανο, δεσπόζει ο ναός των Ταξιαρχών, στου οποίου τον προθάλαμο είχα την τύχη να δοκιμάσω ζεστό τσίπουρο που μόλις είχε βγει από το καζάνι και ήταν πραγματικά το καλύτερο τσίπουρο που έχω δοκιμάσει ποτέ!

Το Μικρό Πάπιγκο και τμήμα της επιβλητικής Αστράκας όπως φαίνεται απο το Μεγάλο Πάπιγκο.
Το Μικρό Πάπιγκο και τμήμα της επιβλητικής Αστράκας όπως φαίνεται απο τις εγκατελειμμένες (;;;) αθλητικές εκγαταστάσεις στο Μεγάλο Πάπιγκο.

Οι κολυμπήθρες

Κατά την επίσκεψη σας στο Πάπιγκο μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε και τις κολυμπήθρες που βρίσκονται στη διαδρομή ανάμεσα στο Πάπιγκο και το Μικρό Πάπιγκο (με μήκος 2 χιλιομέτρων περίπου). Οι κολυμπήθρες είναι ένας εντυπωσιακός πέτρινος γεωλογικός σχηματισμός στον οποίο θα βρείτε μικρές φυσικές πισινούλες (βάθρες) με πεντακάθαρα νερά τις οποίες μάλιστα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αρκετοί τις προτιμούν για μία δροσερή ως κρύα θα λέγαμε βουτιά!

Φωτογραφίες από το Πάπιγκο

[nggallery id=114]

Χάρτης Πάπιγκου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *