Παραλίες στη Τήνο

Κατηγοριοποιημένα ως ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΝΗΣΙΑ, Παραλία
Παραλίες στη Τήνο Κιόνια
Η παραλία Κιόνια στη Τήνο

Η Τήνος διαθέτει αρκετές και εξαιρετικές παραλίες όπως τα Κιόνια, ο Άγιος Σώστης, η Κολυμπήρθα, η Λιβάδα και αρκετές άλλες. Οι περισσότερες είναι εύκολα προσβάσιμες με το αυτοκίνητο ενώ ανάλογα με τον καιρό, αφού το νησί φημίζεται για τους δυνατούς βόρειους αλλά αναζωογονητικούς του αέρηδες, μπορείτε να βρείτε παραλίες για να παίξετε με τα κύματα ή απλά να τα αποφύγετε.

Ας δούμε και ας απολαύσουμε μαζί μερικές από τις μαγευτικές και για όλα τα γούστα παραλίες της Τήνου.

Μείνετε στη Τήνο | Φωτογραφίες από τις παραλίες | Χάρτης Τήνου | Πρόσβαση-Συγκοινωνίες στη Τήνο-Χρήσιμα τηλέφωνα

Όρμος και παραλία Υστερνίων Τήνος
Όρμος και παραλία Υστερνίων, στη δυτική πλευρά της Τήνου

Παραλία Κιόνια

Βρίσκεται πολύ κοντά από την χώρα της Τήνου και συγκεκριμένα στα αριστερά όπως βγαίνουμε από το λιμάνι. Η δρόμος μας οδηγεί μετά από 3 χιλιόμετρα και πέρα από τα πεντακάθαρα νερά και την ωραία στενή αλλά μακριά αμμουδιά θα βρούμε και πλήθος εστιατορίων, ταβερνών, ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων.

Ένα κομμάτι της είναι σχετικά οργανωμένο ενώ μικρές εκπλήξεις σας περιμένουν αν ακολουθήσετε τον χωματόδρομο συνεχίζοντας όλο ευθεία όπως έρχεστε από την Τήνο. Μικροί αμμουδεροί κολπίσκοι, πιο απόμεροι και ήσυχοι από την κεντρική παραλία, ότι πρέπει για χαλάρωση και κάποιες απολαυστικές βουτιές πολύ κοντά στις ανέσεις του πολιτισμού.

Παραλία Άγιος Ρωμανός

Παίρνοντας τον κεντρικό δρόμο από την χώρα προς τα Υστέρνια ή τον Πύργο και λίγο μετά την κεντρική διασταύρωση που πάει προς Καλλονή ή την παραλία της Κολυμπήθρας θα συναρτήσουμε ταμπέλα που λέει προς παραλία Αγίου Ρωμανού. Μία επίσκεψη επιβάλλεται μιας και όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες πρόκειται για μία από τις ομορφότερες παραλίες της Τήνου.

Όρμος Κάρδιανη ή Γιαννάκη και παραλία Καλυβίων

Πρόκειται για άλλον ένα όρμο με μικρή και συμπαθητική παραλία με ρηχά διαφανή νερά, απάνεμη από τους δυνατούς βόρειους ανέμους. Βρίσκεται κάτω από το χωριό Κάρδιανη από το οποίο μπορείτε να δείτε την παραλία από ψηλά. Στον μικρό κολπίσκο στα αριστερά της, τον οποίο θα δείτε και όπως κατεβαίνετε με το αυτοκίνητο, είναι η παραλία των Καλυβίων.

Στην Κάρδιανη θα βρείτε φαγητό και κάποια δωμάτια για να μείνετε ενώ στα Καλύβια θα απολαύσετε αποκλειστικά το μπάνιο και την θάλασσα γι’ αυτό προμηθευτείτε κυρίως νερό αν δεν θέλετε να πηγαινοέρχεστε με πλαστικά μπουκάλια ανά χείρας.

Η παραλία Λιβάδα στη Τήνο
Η παραλία Λιβάδα στη Τήνο

Παραλία Άγιος Φωκάς-Τήνος

Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη παραλία της Τήνου, η οποία ωστόσο είναι σχετικά εκτεθειμένη στους Βόρειους ανέμους. Βρίσκεται κοντά στην Χώρα, ενώ όσο απομακρύνεστε φαρδαίνει και μεταβάλλεται σε μία τεράστια παραλία με πλούσια αμμουδιά και σκιά από αλμυρίκια. Κατά μήκος στο πίσω μέρος της θα βρείτε πληθώρα τουριστικών μαγαζιών που καλύπτει κάθε επιθυμία και γούστο.

Όρμος Υστερνίων

Κάτω ακριβώς από το πανέμορφο χωριό Υστέρνια βρίσκεται ένας μικρός και πολύ όμορφος όρμος με μία πανέμορφη παραλία. Εκτός της παραλίας, εκεί θα βρείτε και 2-3 ταβέρνες αλλά και έναν ικανοποιητικό αριθμό, συγκριτικά με τον μέγεθος της περιοχής, ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ σχετικά πρόσφατα ξεκίνησε να λειτουργεί και ένα ξενοδοχείο με θέα την θάλασσα και το νησί της Σύρου.

Παραλία Άγιος Σώστης

Στην πιο τουριστική πλευρά της Τήνου θα βρείτε πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα ρηχά νερά και αρκετές οργανωμένες αμμουδερές παραλίες. Με θέα την Δήλο και την Μύκονο θα απολαύσετε την θαλασσινή ομορφιά του νησιού και θα καταλάβετε μέχρι πόσο κοσμοπολίτικη μπορεί να γίνει η όμορφη Τήνος.

Παραλία Κολυμπήθρα

Αφήσαμε προς το τέλος μία ή μάλλον δύο από τις ωραιότερες παραλίες της Τήνου. Η μία σχετικά μεγάλη και αρκετά πλατιά ενώ η άλλη σε πολύ μικρή απόσταση πιο μικρή αλλά και πιο απάνεμη. Έτσι και αναλόγως τα γούστα σας μπορείτε να καλύψετε πλήρως την ανάγκη σας για επαφή με το Αιγαίο αλλά και να απολαύσετε το φαγητό ή τον ύπνο σας στις δύο ταβέρνες ή στο ξενοδοχείο που υπάρχουν ακριβώς δίπλα και πάνω από την δεύτερη παραλία.

Παραλία στη Τήνο Κολυμπήθρα
Μία από τις δύο παραλίες στη Κολυμπήθρα

Η θέα και προς τις 2 παραλίες καθώς απολαμβάνετε το φαγητό ή τον καφέ σας είναι υπέροχη και γι’ αυτό όπως μας είπαν και οι κάτοικοι του νησιού όταν φτάσαμε στην Τήνο, η επίσκεψη στην συγκεκριμένη περιοχή είναι επιτακτική.

Παραλία Λειβάδα

Ίσως μία από τις πιο απομονωμένες παραλίες του νησιού αλλά από τις πιο ιδιαίτερες λόγω των περίεργων σχηματισμών των βράχων αλλά και τον διάσπαρτων ογκόλιθων που υπάρχουν περιοχή γύρω από την παραλία. Καλό να την επισκεφτείτε όταν δεν φυσάει πολύ ενώ όταν την επισκεφτήκαμε εμείς ο χωματόδρομος δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση.(τελευταία ενημέρωση σχετικά με τον δρόμο το 2006, οπότε μέχρι σήμερα μπορεί τα δεδομένα να έχουν αλλάξει, ελπίζουμε προς το καλύτερο!)

Αν έχετε τζιπ εννοείται ότι πρέπει να την επισκεφτείτε ενώ αν πληροφορείτε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση του δρόμου βελτιώνεται μην ξεχάσετε να περάσετε και από εκεί.

Παχιά Άμμος, η παραλία με τη …πράσινη απόχρωση, Παραλίες στη Τήνο, Κυκλάδες
Παχιά Άμμος, η παραλία με τη …πράσινη απόχρωση στη Τήνο, Κυκλάδες

Παχιά Άμμος

Και αυτή όμορφη και ιδιαίτερη παραλία λόγω κυρίως του ανοιχτού πράσινου χρώματος που χαρακτηρίζει την αμμουδιά της. Εύκολη σχετικά πρόσβαση και άνετος χωματόδρομος για μερικά μέτρα. Η πρόσβαση γίνεται από την περιοχή του Πόρτο ενώ λίγη προσοχή χρειάζεται στο σημείο που ο δρόμος παρουσιάζει σχετικό στένεμα και μεγάλη κλήση. Σίγουρα όμως μία βουτιά στα νερά της αξίζει τον κόπο.

Πρόσβαση / Συγκοινωνίες στη Τήνο / Χρήσιμα τηλέφωνα

Καθημερινά δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Από την Τήνο ανταποκρίσεις για αρκετά νησιά του Αιγαίου. Επιπλέον, υπάρχει και καθημερινή επικοινωνία από την πόλη της Τήνου με το υπόλοιπο νησί ενώ το οδικό δίκτυο είναι πολύ καλό. Τέλος, υπάρχει και σταθμός ταξί δίπλα στο παλιό λιμάνι.
Πληροφορίες:

 • ΚΤΕΛ 22440-22139
 • ταξί 22470, ταξί στον Πύργο 6977446176
 • οδική βοήθεια: 25258, 22222.
 • Λιμεναρχείο Ραφήνας: (22940) 22 300
 • Πειραιά: (210) 422 6000
Παραλία στα Κίονια Τήνου
Παραλία στα Κίονια Τήνου

Διαμονή στη Τήνο

Booking.com

Βρείτε τις καλύτερες προσφορές σε δωμάτια και ξενοδοχεία στη Τήνο και διαβάστε τις κριτικές άλλων επισκεπτών του νησιού προκειμένου να επιλέξετε την καλύτερη πρόταση διαμονής μέσα από το booking.com.

κείμενο/φωτογραφίες: Γιάννης Τσουρατζής

Φωτογραφίες από τις παραλίες της Τήνου

Χρήσιμα Τηλέφωνα Τήνου (κωδικός περιοχής → 22830)

 • Γραφείο Πληροφοριών → 25719/23513
 • Επαρχείο → 24733
 • Αστυνομία → 22100
 • Κέντρο Υγείας → 22210/23781-3
 • Πυροσβεστική → 22199
 • Λιμεναρχείο → 22220 / 22348
 • Αστυνομία Πύργου → 31371
 • Ιατρείο Πύργου → 31206
 • ΚΕΠ → 25502
 • Ταχυδρομείο → 22247
 • ΟΤΕ → 22139
 • Κάμπινγκ → 22344

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

 • Κέντρο υγείας Χώρα: 22210, 23781-2-3
 • Κώμη: 51210
 • Πύργος: 31831
 • Στενή: 41229

Χάρτης Τήνου

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *